Gamla taktik eller nya alternativ?

Gamla taktik eller nya alternativ?

Mest sannolikt kommer Jurgen Klopp att vara trogen mot sin favoritattackvariant: 4-3-3. Den attackerande trojkan kommer att förbli oförändrad framöver. Det går inte att ändra något när allt fungerar perfekt. Visst, tysken har inte bara Shakiri, men återvänt också från hyran Sturridge. Det är logiskt, om du undrar varför han fortfarande är här, men du kommer att bli förvånad om du upptäcker att Daniel var kanske den bästa fotbollsspelaren under förseelsen.

Finns det några andra alternativ? Närvaron av ett stort klipp gör det möjligt för Klopp att experimentera. Engelska experter föreslår att tyskarna i matcherna mot svaga lag riskerar att försöka ett ännu mer attackerat schema, nära 4-2-4 i attacken och 4-2-3-1 i försvar. För att göra detta kommer tränaren att slänga Mo Salah i stället för den angripande mittfältaren närmare Firmino, och Shakiri skickar till sin favoritflank. Placeringen av Manet kommer att förbli otrolig, i centrum kommer att brännas av några av de mest hardy spelare just nu, Keita och Fabigno. Vi glömmer inte att Keita agerade på liknande sätt i “RB Leipzig”. Teamet på bekostnad av guinean organiserade ett galet tryck och återuppbyggde det ofta till 4-2-4.

Liverpool kommer att vinna trofén. Det är dags för Klopp att svara på orden Foto: Liverpool FC

Ett alternativ är logiskt, där Shakiri kommer att bli en klassisk tio. Denna roll är närmare honom i laget i Schweiz, i Premier League var han mycket mer benägna att hota rivaler, flytta från flanken till mitten, snarare än i motsatt riktning. Nackdelen i den här rollen för schweizaren är att det kommer att bli nödvändigt att styra spelet. Det är möjligt att till ett så stort ansvar i toppklubben är han inte redo ännu.

I matcher mot toppklubbar i Premier League eller Champions League har Klopp nu möjlighet att spela ett mer defensivt system utan att förlora kontrastpotentialen. 4-3-3 eller 4-2-4 omvandlas till ett nära 4-4-2, där på flankerna brinner Shakiri och Manet.