Vem ska spela på mittfältet?

Vem ska spela på mittfältet?

Med angreppet mer eller mindre tänkt ut, men på mittfältet har Jurgen Klopp en strid att överleva. Fabigno och Keita kom till startlinjen och kommer sannolikt att vara där ungefär alltid. Samtidigt gick den “röda” inte bort Henderson, Milner, Veynaldum och Lallana. Var och en av de fyra på något stadium var en nyckelaktör i Klopps konstruktioner. Henderson är en grundläggande spelare i klubben och England. Jag nämnde inte specifikt Oxlade-Chamberlain. Alex kommer att sakna det mesta av säsongen.

Nabi Keita är placerad som en ideal “åtta”. Guineas bra förbindelser med attack försvar, briljant uppfyller skydd och kan intelligent brast i straffområdet, vilket gör försvårande överföring i den sista tredjedelen av fältet. Det närmaste av det nuvarande klippet av Liverpool-spelare genom funktionellt till Keita är Weinaldum. Holländaren lite svårare när du spelar bollen och den klassiska skapelsen, men det är mindre stabil flytta bollen på grund av dribblingar och förlora en konkurrent i valet. Keita är just nu en mer perfekt fotbollsspelare. Veynaldum är nöjd med rollen som rotationsspelaren eller reserven “åtta”.

Om beslutet att ta bort reserven Wijnaldum inte orsakar en stor resonans, är det ganska svårt att föreställa sig en sådan mot Henderson. Liverpools viktigaste veteran är objektivt svagare än Fabigno i press-, försvars- och attackfärdigheter, men Jordan har en förståelse för Liverpools spel och rykte. Återigen kan beslutet att överföra Henderson till reserven provocera diskord i laget.