Senaste basketbollspelare före dag D: video och träning i JFK Street

Long klass bär namnet dräpt USA: s president John Fitzgerald Kennedy och en del av dess resurser står Palace of Sports, platsen för den europeiska basket för kvinnor från 2013; Men ändå där som en påminnelse om denna turnering affisch se Catherine Barton större än livet

Men nu PalaisdesSports Saint Sauveur öronmärkta män -. En träningshall. En timme efter middagen här hans sista träning innan du fyller åtta-finalen tjecker. “Ett, två, tre, lion” ropar spelarna tillsammans med genomförandet laget i slutet av din typiska motiverande slogan.

vi som ett lejon, så är mottot för laget.På söndag från 12.00 till Satoranský kommer Gay och andra slåss i den åttonde omgången med kroaterna: chansen att bo i mästerskapet nästa vecka, drömmer om medaljer och betydligt närmare OS kvalificering till Rio 2016.

“Vi är väl medvetna om vad som spelas i morgon “, säger Jiri Welsch, kapten för laget.

Utbildningen, som var traditionellt öppen för journalister sista minuterna, är faktiskt den första och den sista tjeckiska lämplig utbildning i Lille. På fredagen laget för tre fjärdedelar av en timme att prova den gigantiska Stade Pierre-Mauroy med en kapacitet på 27.000 åskådare, men Patrik Auda medger: “Igår så snart efter flyg från Riga var inte riktigt det.Nu var träningen normalt en och en halv timme. Allt är bra, vi är redo. ”

Från Kennedy Boulevard gick tjeckerna till hotellet för taktisk förberedelse. “Först och främst var vi mer fokuserade på hur vi skulle spela oss själva i attacken.Efter träningen kommer vi att titta på några videor “, säger Auda

Förresten, när de nämndes hotell -. Boende för deltagarna slutspel Eurobasket bara NEP beröm. “Vad jag vet, alla lag utom oss klaga på hotellet, som bor någonstans i närheten av motorvägsavfarter”, säger Welsch; agglomerering med mitten av Lille består av flera städer som är anslutna av en tät vägnät, som är inrymda idrottare gör perfekt komfort

För det tjeckiska laget är en liten kontrast. hans grupp ägde rum i Riga, glatt kompakt stad dessutom full av passionerade basket av Baltikum. “Det finns en annan atmosfär. I Lettland var det bra: ett hotell en kort promenad från hallen, fanzines, fans, här är det så opersonligt.Jag var inte alls glad över EM, säger Captain Welsch.

Men ska det vara ett problem? Lagchefen vägrar kraftigt. “Mood är grunden till framgång, det måste vara bra”, tillägger Paul Houška. Tjecker mot Kroatien tror på överraskning, de hoppas i sin egen styrka. Det kommer att visas på söndag eftermiddag.