Den andra etappen av Östra Böhmen Tour blev vunnet av Tratnik, klädd i gult

adepter för totalsegern i debuten upplagan av tävlingen över Hradec Králové regionen sedan början av tvekan – redan i den andra av tretton kretsar i förgrunden etablerat en ledande grupp, som omfattade företrädare för hemmalaget Whirpool Författare Pawel Cieslik och Thomas Bucháček, slovenska Jan Tratnik (Amplatz BMC), Michael Schlegel (AEWT Greenway), och även kazakiska Nikita Stalnov (Seve Rivers Cycling lag) och norska Frederik Karl Hagen (Sparebanken Sor).

tolvmedlemsgrupp har skapat en betydande bly på klungan, som med kretsarna passerande har ökat -. Huvud klungan och med upp till totalt nitton minuter

I slutändan, den grupp som leds även rev – vid passage i den sista omgången med fyra separata Cieslik, Schlegel, Tratnik och Hagen, som kämpade i sista varvet för att vinna.

De flesta av de krafter för den slutliga finishen på torget i Hořice från dem lämnade Jan Tratnik som East Bohemia Tour firade sin första seger. “Det var en perfekt dag för mig”, sa Slovinec. “På natten jag inte känna sig helt bra ännu, som jag klättra någon sjukdom, så jag börjar att veta vad som väntar.Men i de första kullarna kände jag att benen gjorde det ganska bra och över tiden var det bättre och bättre. “Michal Schlegel nådde målstreck. Han blev inte besviken i de första stunderna efter loppet. “Andra platsen är alltid andra, ingen kommer ihåg”, säger en 20-årig AWT Greenway-cyklist. “Det var mycket teknisk krets, jag tänkte att det kunde gå i början och stanna till slutet, så jag försökte vara där just nu.Det var tufft, men jag tror att jag gjorde det bra. ”

Den tredje var färdig av Pawel Cieslik, hemlöpare Whirpool Author. “Den första kullen, det var en vägg”, kommenterade den krävande stigningen, som arrangörerna förberedde för cyklister strax efter starten. “Tomáš Bucháček hjälpte mig mycket i gruppen som lämnade, jag måste tacka honom. Han gjorde mycket användbart arbete för mig. ”

Under pågående lopp tog Cieslik andra plats bakom Trattek och förlorade fem sekunder. Innan det sista steget i Opočno är den polska cyklisten optimistisk – söndagsbanan vet väl, han tränar ofta i bergen i Orlickébergen.På samma spår vann Grand Prix i Hradec Králové-regionen, UCI-rasen kategori 1.2, förra året.

“Jag räknar med att kursen kommer att vara samma som i dag och kommer snart att lämna någon grupp som kommer att kämpa för totalsegern”, säger Cieslik.

Han misslyckades inte med att vara på detta sätt och att attackera det övergripande ledarskapet. “Kullarna sitter där.I morgon är en ny dag, vi kommer att kämpa för seger, säger Cieslik.

Tillfredsställd men utmattad slutade i Hořice i sjunde positionen Tomas Buchacek. “Den här kretsen är extremt utmanande, och i sista omgången räknar man verkligen varje meter,” sa han.

Även om han försökte spara ström i ledande gruppen, undviker han inte en fysisk kris i slutet. “Man säger att han ska göra den sista kullen, så han måste hålla sina ben, äta och dricka, men den sista kullen är värt det. Jag åtnjutit det också, jag tog kramper, jag var tvungen att sakta ner, för att gå min egen takt. Men när jag såg de andra hade problem försökte jag slåss. “Förra gången går den tredje rundan i Östböhmen Tour på Opočno (166,4 km) söndag.I den gula ledartröjan till styrelsen Jan Tratnik (Amplatz BMC), som också tog ledningen gäst sprinters (blå Jersey), prickar jersey för bästa klättrare på sig själv glider kazakiska Nikita Stalnov och vitt jersey bästa ryttare under 23 år kommer att driva Michael Schlegel ( Greenway AWT).

subventioner East Bohemia Tour gör totalt 15.000 euro, tjänar scenen vinnaren 1,205 euro och den totala vinnaren kommer att krediteras hänsyn till 1,810 euro.