Förra säsongen skrattade vi och minns stunderna

En anfallare i världsklass nyligen nej och förtjänar knappast att gå till basen för en sådan klubb. Antonio Contes avgång hjälpte till att återvända ett antal av de som var oönskade, men han förhindrade bara Morate.

Förra säsongen skrattade vi och minns stunderna när Morata slog gräsmattan i ilska efter en missad chans. Nu kommer en scen att tänka på, där spanjoren lyfter händerna mot himlen och förnekar nästa offside. Ingen klättrar så ofta i linjen i Premier League, och trots allt spelade Morata bara i 15 matcher!

På Sarri fungerar Eden Hazard som en falsk nio, och Olivier Giroud är framåt. Hazard medgav själv att han är bättre med fransmannen. Det är svårt att föreställa sig vad som ligger framför för Morata – kanske återvänder till Italien eller Spanien?

Jordan Ayew (Crystal Palace)

De största besvikelserna i Premier League den här säsongen Foto: Fourfourtwo.com

I det desperata Crystal Palace skulle Jordan Ayu knappast ha gjort 15 mål, men han var ändå tvungen att visa något i sitt tredje Premier League-lag. Förra säsongen gjorde han sju mål och Hodgson trodde uppriktigt att ghananerna skulle hjälpa till i attacken. Men nej.

På 667 minuter levererade Jordan Ayew 10 skott på mål – och ett på mål. Istället för att förvärra attacken släcker han ofta den.

”Jag vet att jag i slutändan kommer att belönas. Min karriär var inte lätt, men jag kommer att arbeta hårt och tro på mina färdigheter. ” Anständiga ord, men hittills har ingenting förändrats.

Jamie Vardi (Leicester City)

De största besvikelserna i Premier League den här säsongen Foto: Fourfourtwo.com

Efter det offensiva världscupen, där Vardi praktiskt taget var frånvarande, bestämde han sig för att överge sitt utseende för landslaget. Redan nonsens hoppas han kunna utöka sin goda form på Leicester.

Det verkar som om beslutet var fel: efter det började han svika och missade till och med en serie spel. En obehaglig nässkada hjälper inte heller. Vardi gjorde två andra mål än straff, men levererade 28 skott.

Vardi tror på sig själv och älskar intensiv, arg fotboll. Men han förstår att hans status förändras, och med det försvinner stridsentusiasmen. Den nya tränaren skulle ha en god effekt på formen av en stjärnanfallare.