Hokejová Olomouc remixed. Men coach Vener saknar ett elitcenter

Hur det kommer att se Hockey Olomouc i den andra säsongen bland eliten hem under nya tränaren Zdenek Venera? Fredagens premiär på Sparta (1: 4) var lite låg.

“Cocks” har föryngrats på sommaren. Namsens Pool baserar sig igen på kamp, ​​disciplin och defensiv, där den har mer kvalitet än framsidan. “Målvakt inlägg har täckt väl försvaret är också fast, men attacken jag kunde tänka mig den första raden av mer uttalad, särskilt centrum. Nog förlora bull “, säger en erfaren tränare som laget i utbildning ens en gång på åtta matcher obesegrad under ordinarie tid

Som nykomling Hanáci sparas slutspelet, meddelade sedan sin pensionering legender -. Patera (44 år), Trvaj (41), Majeský (39).Den erfarna trettiotvå Cibak (Zlín) eller Long (Trenčín) lämnade också.

Istället för dem har medelålders spelare, alla under 30 år, inga stjärnor. “Kadr från min synvinkel kommer att bli mer erfaren eftersom många killar spelade förra året för extralig för första gången. Alla har en smak, de vill röra med det, det är bra, säger Erik Fürst, chef, passar på ett lag som har genomgått omfattande rekonstruktion. Föryngrande manchaft var inte ett syfte.

“Jag verkar inte tro att vi skulle slutföra veteranerna före förra säsongen, men de tjänster där vi trodde att det var nödvändigt att gå upp”, säger Fürst. “Patera hade en klar roll i stugan och mitt i mitten tog Majesky sin egen.Enligt vår uppfattning, inte har till slut, men vi lät inte sina hälsoproblem “Home

Vyrůbalík Martin, som tog över kaptens ryggrad Céčko, tillägger:”. Innan spelarna var äldre och på grund av upplevelsen här Extraliga saknar en lag det behövs för att bevisa första division laget i den första säsongen efter någon effektivisera processen. Nu upplevde vi -. Även om många gånger räcker det inte säsongen “Home

Venera laget har personlighet – 37letého Pavel Rezac startar försvarare i NHL. Han borde vara Mory igen. Målet att förbereda förstärkningar lyste Branislav Konrad visshet är Tomas Vošvrda. Tränaren saknar dock attacken från en vanlig poängsamlare, ledaren.

“Teamet försöker.Det är en förutsättning för att slåss och disciplin, säger han. “Å andra sidan saknar jag en stor attack, den grund som de bästa lagen har. Han vet vem som ska gå på maktspelet eftersom han inte släpper sina motståndare ut ur bandet. Vi saknar Paul Pateras personlighet för tio år sedan eller Jirka Dopity. ”

I balansen mellan” cocks “ligger deras styrka och svaghet. “Laget kommer på ett balanserat sätt, vilket är bra när det lyckas. Men när den värre serien kom, var alla i en linje, “noterade Venera. “Vi har inte på Tea Center, vi måste höja den.Kanske kommer han att växa upp från Herman. ”

“Pressa ledarskap kan, men om du vill ha bra köp för dig och behöver en full plånbok och B hyllor fulla av kvalitetsvaror”, hjälper en metafor.

Vilken typ av hockey kan man förvänta sig av föryngrade “kukar”?

“Vi kommer att vara hårdare,” tror Vyrůbalík.

“Coach, jag visste inte mycket. Någon sa till mig att det är en klassisk Zlín hockey som inte är populär någonstans. Jag hoppas att vi inte kommer spela det, men vi kan förbättra försvaret. Jag tror inte att det kommer att helt förändra spelet tal “, funderar Skrbek. Startsidan

Venera endast defensiva insats inte. “Nej, vi vill göra mål, folk går hockey för att ropa sitt mål.Men även i de förberedande spelen saknade tonfiskskytten oss, “erkände han. Och varför upprepa de grundläggande egenskaperna i spelet: “Den kollektiva tillvägagångssätt, sammanhållning, disciplin, disciplin, maximal ansträngning.” Home

Det kommer att föra första poäng på söndag hemma till Hradec Kralove? “Vi sa före Sparta-matchen att vi inte är nya för att vara mer självförtroende. Vi behöver inte oroa oss längre, vänliga matcher har varit framgångsrika. Men vi spillde onödigt på Sparta. Taktiken har absolut misslyckats med att föra oss till is. Hemma måste vi visa något helt annat “, säger han kommenderade målvakt Vošvrda.